Utrikes

Tyst minut i tyska parlamentet för tonåring som mördats av asylsökare avbröts

Det tyska partiet Alternativ für Deutschland blev avbrutna då de försökte hålla en tyst minut för Susanna Feldman, som blev våldtagen och mördad av två asylsökare.

Några sekunder in i (den tysta) minuten började Claudia Roth från den tyska motsvarigheten Miljöpartiet att tala. Roths agerande applåderades av andra – sannolikt andra politiker på vänsterkanten.

Susanna Feldman var 14 år gammal då hon blev våldtagen och mördad i Mainz i sydvästra Tyskland. En irakisk- och en turkisk invandrare är arresterade för brottet. Kroppen hittades nedgrävd efter att flickan varit försvunnen i två veckor.

Liknande artiklar

Evangeliska kyrkan: EU har tagit emot för lite mig... Den evangeliska kyrkan i Tyskland (EKD) har uppmanat EU att lämna tillbaka Nobels fredspris eftersom man hävdar att EU-l...
Invandringskritiska AfD nu näst största parti i Ty... Det invandringskritiska och EU-skeptiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) har rusat i opinionsmätningarna de senast...
Frauke Petry lämnar AfD Frauke Petry, ordförande i Alternativ för Tyskland (AfD) har annonserat att hon avsäger sig alla uppdrag inom partiet. B...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!