Utrikes

Tysk toppolitiker för invandringskritiska AfD utsatt för mordförsök

Frank Magnitz, ordförande för Alternativ för Tyskland (AfD) i Bremen

Parlamentsledamoten och ordföranden för Alternativ för Tyskland (AfD) i Bremen, Frank Magnitz, angreps i måndags kväll i Bremens centrum av flera personer och misshandlades allvarligt.

Enligt polisen i Bremen inträffade händelsen nära teatern vid Goetheplatz.

Annons:

Den 66-årige toppolitikern var på väg hem från Weser-Kuriers nyårstillställning när tre maskerade personer först slog honom medvetslös med en träpåk för att sedan sparka mot hans huvud när han redan låg på marken. En byggnadsarbetare ingrep enligt polisen och kunde stoppa attacken. Magnitz togs till sjukhus med allvarliga skador.

AfD skriver på Facebook att det handlar om ett “politiskt motiverat försök att mörda” politikern.

Det polisiära statsskyddet och åklagarmyndigheten i Bremen har startat utredningar och letar efter vittnen.

Förra veckan drabbades AfD:s lokalkontor i Döbeln i Sachsen av en sprängladdning som var så kraftig att den skadade såväl partiets lokal som grannfastigheter. Ingen människa skadades dock i den attacken.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!