Tysk polis stoppade attack för att döda så många ”otrogna” som möjligt

publicerad 23 mars 2019

Minst elva personer greps på fredagen runt tyska Frankfurt. De är misstänkta för förberedelser till terrorbrott. Detta enligt Daily Mail och Expressen. Två bröder är huvudmisstänkta. De misstänkta har planerat att utföra en islamistisk terrorattack – med målet att döda så många ”otrogna” som möjligt.

Tyska antiterrorstyrkor har gjort ett stort antal razzior i flera städer i delstaterna Hessen och Rheinland-Pfalz. Det tycks röra sig om en islamistisk gruppering, säger åklagarmyndigheten i Frankfurt. Runt 200 poliser har varit involverade i operationen.

De gripna terrormisstänkta skall ha planerat att döda ”otrogna” med bilar, knivar och skjutvapen. Det rör sig om ett omfattande och noga planerar islamistiskt terrordåd och syftet skall ha varit att döda så många som möjligt. Tio av de gripna är nu misstänkta för brott.

De misstänkta återfinns i salafistkretsar och medlemmarna är mellan 20 och 42 år gamla. Det handlar om såväl förberedelse till terrorbrott samt finansiering av terrorism. Polisen har beslagtagit fordon och vapen.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.