Utrikes

Tysk polis stoppade attack för att döda så många “otrogna” som möjligt

Minst elva personer greps på fredagen runt tyska Frankfurt. De är misstänkta för förberedelser till terrorbrott. Detta enligt Daily Mail och Expressen. Två bröder är huvudmisstänkta. De misstänkta har planerat att utföra en islamistisk terrorattack – med målet att döda så många “otrogna” som möjligt.

Tyska antiterrorstyrkor har gjort ett stort antal razzior i flera städer i delstaterna Hessen och Rheinland-Pfalz. Det tycks röra sig om en islamistisk gruppering, säger åklagarmyndigheten i Frankfurt. Runt 200 poliser har varit involverade i operationen.
De gripna terrormisstänkta skall ha planerat att döda “otrogna” med bilar, knivar och skjutvapen. Det rör sig om ett omfattande och noga planerar islamistiskt terrordåd och syftet skall ha varit att döda så många som möjligt. Tio av de gripna är nu misstänkta för brott.

De misstänkta återfinns i salafistkretsar och medlemmarna är mellan 20 och 42 år gamla. Det handlar om såväl förberedelse till terrorbrott samt finansiering av terrorism. Polisen har beslagtagit fordon och vapen.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!