TV-kock utfryst efter ”rasistiska haranger”

Paula Deen, välkänd och populär TV-kock i USA, har hamnat i ett ordentligt blåsväder. Detta sedan hon, enligt amerikanska medier, hävt ur sig rasistiska haranger.

publicerad 14 juli 2013
Tolv företag vill inte längre associera sig med den folkkära kocken

I samband med en rättegång i maj som Deen medverkade i fick hon motta anklagelser om att ha sagt ordet ”nigger” någon gång. Åklagaren frågade då om hon använt ordet.

– Ja, självklart. … Det var nog när en svart man stormade in på den bank som jag jobbade på och satte en pistol mot mitt huvud, svarade Deen och fortsatte:

– Saker och ting har förändrats sedan 60-talet. Mina barn och min bror invänder mot att man ska använda detta ord som nedvärderande eller kränkande. Det gör även jag, sade hon enligt TMZ.com.

Hamnat i kylan
Med de svaren försatte sig Paula Deen i en knivig sits. Bland annat har tolv företag sagt upp all kontakt till TV-kocken då hennes ”rasistiska” uttalanden går stick i stäv med företagens värderingar. Ett av företagen är Food Network som sände två av Deens TV-program.

– Food Network tolererar inte någon form av diskriminering och är en stark förespråkare för mångfald och integration. Vi kommer att fortsätta att övervaka situationen, säger en talesperson till Fox News.

”Är ångerfull”
Paula Deen själv säger i ett officiellt uttalande via YouTube (se videon nedan) att hon är ledsen över det som inträffat och att hon inte menat något illa med sitt användande av ordet. Samtidigt säger hon att hon inte är någon rasist.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!