Tusentals sydafrikaner ställde upp i protest mot mord på vita farmare

publicerad 31 oktober 2017

Rörelsen med namnet ”Genoeg is Genoeg” har mobiliserat tusentals människor i protester mot att antalet vita farmare som mördas i landet ökar kraftigt.

Under måndagen samlades tusentals svartklädda människor runt om i Sydafrika för att protestera under banderollen #BlackMonday mot det fortsatta massmordet på landets vita farmare.

Demonstranterna blockerade bland annat vägar med traktorer och i Kapstaden, där 18 000 personer och 5 000 fordon samlades i en kraftauktion mot etablissemanget, stördes det dagliga livet för att säkerställa att ingen kan missa budskapet.

Medan demonstrationen var i full gång mördades åter igen en vit farmare. Denna gång var det den 70-åriga Bokkie Potgieter som blev brutalt mördad och hackad till döds av en anställd på grannfarmen, rapporterar Times Live.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.