Migrationskrisen

Turkiet öppnar dammarna för ny migrantvåg till Europa

Snart kan miljontals migranter vara på väg in i EU-området.

Den turkiska regimen har nu beslutat att släppa igenom alla migranter som vill ta sig igenom landet till Europa. Det kan handla om flera miljoner människor som nu söker sig till Sverige och andra EU-länder.

Reden under helgen började stora folkmassor på tusentals människor försöka ta sig in från Turkiet till Grekland och vidare in i EU-området. Den grekiska regeringen fick snabbt sätta in tårgasbeväpnad polis för att kunna bromsa strömmen med migranter.
Det handlar inte bara om syriska flyktingar som flyr den turkiska invasionen i Syrien. Många av de unga män som hörs och syns på filmklipp som figurerar pratar persiska, vilket är vanligt i främst Iran och Afghanistan.

Enligt Uppgifter till Russia Today tvingades den grekiska polisen stoppa fler än 10 000 migranter som försökte ta sig in i landet bara under lördagen. Det har också kommit in rapporter om att migranter uppträder hotfullt och våldsamt i de gränsområden där de nu väntar på att försöka ta sig vidare in i Grekland.

Det har också noterats att mängder med bussar fullastade med påstådda syriska flyktingar kör mellan Turkiet och den grekiska gränsen och där lämnar av alla människor, rapporterar The Guardian.

Enligt uppgifter bekostas och arrangeras dessa resor av den turkiska regimen.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!