Trumpkampanjens advokat inleder juridisk strid om valfusk i flera delstater

Presidentvalet i USA

publicerad 5 november 2020
- av Isac Boman
Rudy Giuliani.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Trumpkampanjen med sin profilerade advokat Rudy Giuliani har nu inlett en juridisk strid om valfusk i Pennsylvania, Michigan, Georgia och Wisconsin.
– Detta är en av de mest antidemokratiska saker jag sett eller stött på, sammanfattar Giuliani sina samlade intryck inför rättsprocesserna.

Starka tvivel har i efterdyningarna av valet spridit sig särskilt bland republikanska väljare efter att Donald Trump bland annat haft en markant ledning på 400 000 röster i Pennsylvania när över 80 procent av rösterna varit räknade och där sedan Biden mirakulöst hämtat in ledningen.

I ett framförande i Philadelphia sent på onsdagskvällen klargjorde Trumpkampanjens advokat Rudy Giuliani att man nu kommer inleda juridisk strid efter de många märkligheter som rapporterats från valprocessen.

Det är ledsamt att vi är i en stad som faktiskt är födelseplatsen för vår demokrati, och detta är en av de mest antidemokratiska saker jag sett eller stött på, dundrar han.

Enligt lag ska man kunna observera rösträkningen, något som i det demokrat-styrda Philadelphia exempelvis tolkats som att rösträknarna kan stå 5-10 meter eller längre ifrån räkningen. I praktiken har observatörerna därmed inte kunnat kontrollera räkningen på ett meningsfullt sätt.

Inte en enda republikan har kunnat se på någon av dessa poströster, de skulle lika gärna kunna vara från Mars, raljerar Giuliani.

Vi har ingen aning om dessa faktiskt är röster, om de är undertecknade och märkta korrekt, konstaterar han.

I Wisconsin har man inlett ett rättsfall efter att över 100 000 poströster med en överväldigande andel för Biden under oklara omständigheter kommit in klockan 4 på morgonen.

Det är inte bara här i Philadelphia, det här pågår runt om i hela landet, understryker Giuliani.

Enligt den tidigare kongressledamoten John Sweeney, som samlat information från observationer på andra håll i landet, rapporteras liknande graverande uppgifter om valprocessen även från bland annat Nevada och Michigan – där flera mainstreammedier nu insinuerar att Biden är på väg att vinna med en knapp marginal.

Det här säger mig att det är ett samlat försök av skurkarna som styr det demokratiska partiet, dundrar han.

 

Han understryker problematiken kring den pro-demokratiska dominansen i mainstreammedia, där man nu spinner ett narrativ kring att det är Donald Trump som inte respekterar den demokratiska processen. Giuliani menar att man trots detta dock inte kommer att vika sig utan strid.

Vi kommer fortsätta med detta och vinna detta val. I själva verket har vi vunnit det, det är bara en fråga om att räkna rösterna rättvist, menar han.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!