Trump: ”Vi ska utplåna den djupa staten”

Presidentvalet i USA

publicerad 8 november 2023
- av Jan Sundstedt
Donald Trump lovar stora förändringar om han blir president.

Vid den republikanska konferensen Florida Freedom Summit lovade Donald Trump, att om han väljs till USA:s nästa president kommer han att ”utplåna den djupa staten” och kasta ut ”globalisterna” och ”krigshetsarna” från Vita huset.

– Med er vid min sida kommer vi att förgöra den djupa staten, kasta ut krigshetsarna från vår regering, driva ut globalisterna, kasta ut kommunisterna, marxisterna och fascisterna. Vi kommer att kasta ut den sjuka politiska klassen som hatar vårt land, svor han.

Donald Trumps anförande var fullt av löften angående vad han säger sig vilja åstadkomma som amerikansk president – bland annat ”avsluta Joe Bidens krig på amerikansk energi”, stoppa inflationen, och bygga upp ”den mest fantastiska ekonomin i världen” med skattesänkningar, avregleringar, billigare energipriser och lägre räntor.

Större delen av talet riktades mot den sittande president Joe Biden och dennes stab, som Trump anser är ytterst korrumperad.

– När jag återvänder till Vita huset ska vi fullständigt utplåna resterna av den djupa staten. Vi ska utplåna dem, utbrast han och tillade att justitiedepartementet ska få i uppgift att utreda ”varje marxistisk åklagare i USA för deras illegala omvända rasistiska tillämpning av lagen”.

Inget vaccintvång

Trump svor också att under sin första dag som president underteckna en ny verkställande order för att ta bort det federala ekonomiska stödet till skolor som driver på kritisk rasteori, ”transgalenskap och annat olämpligt rasligt, sexuellt eller politiskt innehåll på våra barn”.

– Jag kommer inte att ge ett öre till någon skola som fick ett vaccinmandat eller en mask. Det kommer inte att finnas några maskmandat, och det är otroligt att jag ens måste säga detta eftersom det är så löjligt, men jag kommer också att hålla män borta från damidrotten.

Donald Trump lovar vidare att fortsätta värna den amerikanska konstitutionen och rätten för medborgarna att bära vapen.

– Vi kommer snabbt att återställa yttrandefriheten, och jag kommer att helt säkra våra val så att katastrofala resultat som vi haft inte kan inträffa igen. För att ha ett storslaget land behöver man gränser och man behöver fria, tydliga och vackra val och vi har ingetdera. Detta är vad vi måste göra tillsammans för att återställa vårt land till storhet.

”Vår sista strid”

– Om du vill rädda Amerika från den korrupte Joe Biden och andra människor som förmodligen verkligen styr landet, se till att alla patrioter du känner röstar i primärvalet i Florida den 19 mars… Det är vår sista strid, vi kommer antingen att ha ett land större än någonsin tidigare eller så kommer vi inte att ha något land alls, tillade han.

Han fortsatte deklarera att han med sina anhängares hjälp ska ”krossa den djupa staten, utesluta krigshetsarna från vår regering, driva ut globalisterna, kasta ut kommunisterna, marxisterna och fascisterna” samt alla som tillhör ”den sjuka politiska klass som hatar vårt land”.

Trump varnade också för Kina, Ryssland, Nordkorea och Iran och ett potentiellt kommande tredje världskrig som på grund av högteknologiska vapen riskerar att sluta i en ”förintelse” – men lovade samtidigt att göra allt i sin makt för att stoppa ett sådant, bland annat genom att bygga avancerade amerikanska försvarssystem.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!