Trump ska hjälpa Republikanerna i kongressvalet

publicerad 29 januari 2021
- av Sofie Persson
Donald Trump och Kevin McCarthy under sitt möte den 28 januari.

Donald Trump har nyligen haft ett möte med Kevin McCarthy, representanthusets republikanske ledare, och uppges nu ska hjälpa Republikanerna att vinna tillbaka makten.

Trump och McCarthy hade ett möte tidigare i veckan för att diskutera en strategi för hur Republikanerna ska vinna tillbaka makten i representanthuset vid valet 2022, skriver den vänsterliberala kanalen CNN.

Idag har president Trump gått med på att hjälpa till att få Republikanerna vald i Representanthuset 2022. En republikansk majoritet kommer att lyssna på våra medborgare och lösa problemen vi står till mötes i vår nation. Demokrater däremot, har bara lagt fram en strategi som separerar oss – som att anklaga en president som nu är en enskild medborgare samt att förstöra arbetarklassens jobb. För vårt lands skull, måste den radikala demokrat-agendan stoppas, säger Kevin McCarthy i ett uttalande.


Annonser:


Trumps egna organisation ”Save America” har också gått ut med en bekräftelse av mötet och beskriver det som ”väldigt bra och hjärtligt”.

President Trumps popularitet har aldrig varit starkare än den är i dag, och att han ställer sig bakom detta betyder mer än kanske någon annans stöd”, skriver organisationen i ett uttalande.

Kevin McCarthy gick tidigare ut och kritiserade Trump efter den så kallade stormningen av Kapitolium och sade att Trump ”bör hållas ansvarig”, enligt neokonservativa Fox News, men verkar nu alltså ha ändrat inställning.

Om man lyssnar på vad han sa på demonstrationen så tror jag inte att han provocerade, kommenterar McCarthy.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.