Trump om Robert Kennedy Jr: ”En vänsterradikal katastrof”

Presidentvalet i USA

publicerad 19 maj 2024
- av Jan Sundstedt
Trump är inte imponerad av Robert Kennedy Jr.

Donald Trump fortsätter att svinga vilt mot sina motståndare i det kommande presidentvalet. Den oberoende kandidaten Robert Kennedy Jr beskrivs som “vänsterradikal” och “en katastrof”, medan sittande president Joe Biden anklagas för att missbruka droger.

I helgen talade Donald Trump inför vapenentusiaster och lobbyister under National Rifle Associations (NRA) årsmöte i Texas. Presidentkandidaten riktade sina tack till de ”stora patrioterna” i församlingen – men riktade också kritik mot att många vapenägare väljer att avstå från att rösta i presidentvalet.

– Men en sak ska jag säga, och jag säger det som vänner, vi måste få vapenägare att rösta för vet ni vad? Jag vet inte vad det är. Kanske är det en form av uppror, för ni är ett upproriskt folk, eller hur? Men vapenägare röstar inte. Vad handlar det om?

– Om vapenägare skulle rösta, skulle vi översvämma dem på nivåer som ingen någonsin har sett förut. Så jag tycker att ni är ett upproriskt gäng. Så låt oss istället vara upproriska och faktiskt rösta den här gången, fortsatte han.

“Förstörde New York”

Trump passade också på att gå till attack mot den oberoende presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. som är mycket populär inom vissa frihetliga och regimkritiska kretsar – bland annat för sin kritik mot USA:s covid-hantering och massvaccinationsprogram.

Enligt Donald Trump bör folk inte ”slösa bort sin röst” på RFK Jr eftersom han är en del av den ”radikala vänstern”.

– Han är vänsterradikal. Tänk inte på det. Slösa inte bort din röst. Vi behöver en konservativ person med sunt förnuft. Den här killen är vänsterradikal och förstörde New York.

– Egentligen är han en katastrof. Han påminner om den här flugan som gör mig galen här uppe, fortsatte Trump, och slog mot en fluga som flög runt på scenen.

Vill att Biden drogtestas

Enligt presidentkandidaten har RFK Jr inte ”någon policy för någonting” och anser att NRA är en ”terroristgrupp”.

– Ni vet, han kallar er för en terroristgrupp. Ni kan inte rösta på honom. Någon sa häromdagen att de gillar hans policy om vacciner.. Han sa, nej, nej, han kommer att välja vaccinet. Han är trevlig.Han har ingen policy eller någonting. Han är radikal vänster. Det har han alltid varit.

– Vi kan inte slösa bort några röster. Vi måste se till att vi vinner.

Även president Joe Biden fick sig en känga av Trump, som menade att presidenten var ”hög som ett hus” när han höll sitt tal om tillståndet i nationen tidigare i mars. – Han var hög som ett hus. Så jag tycker att vi ska införa drogtester vid presidentvalsdebatterna. Ja vi kommer att kräva drogtester.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!