Trump: Mattis kanske kommer sluta som försvarsminister

publicerad 15 oktober 2018
- av Alexander Almqvist
President Donald Trump och försvarsminister James Mattis utanför Pentagon i januari 2017.

USA:s president Donald Trump anklagar James Mattis för att vara demokrat och säger att det är möjligt att Mattis slutar som försvarsminister.

Under de senaste månaderna har det ryktats om att James Mattis är på väg bort från posten som försvarsminister. Men så sent som förra månaden sade James Mattis att han ”älskar” sitt jobb.

Nu uppges Mattis framtid som försvarsminister vara mer osäker än på länge efter att president Donald Trump uttalat sig om Mattis.

Även om Trump berömde Mattis i en intervju med CBS 60 Minutes i veckan sade också Trump att Mattis är ”en sorts demokrat” och att han inte vet om Mattis kommer sluta som försvarsminister och lämna Trumps kabinett.

– Jag hade lunch med honom för två dagar sedan. Jag har en väldigt bra relation med honom. Det kan vara så (att Mattis slutar). Jag tänker att han är en sorts demokrat om du vill veta sanningen. Men general Mattis är en bra kille, vi kommer överens väldigt bra. Han kanske slutar, någon gång kommer alla att sluta, sade Trump.

Donald Trumps administration har kantats av ovanligt många avsked jämfört med hans föregångare. Bland annat har fyra ministrar lämnat sina poster och två nationella säkerhetsrådgivare slutat.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.