Utrikes

Trump: Mattis kanske kommer sluta som försvarsminister

President Donald Trump och försvarsminister James Mattis utanför Pentagon i januari 2017.

USA:s president Donald Trump anklagar James Mattis för att vara demokrat och säger att det är möjligt att Mattis slutar som försvarsminister.

Under de senaste månaderna har det ryktats om att James Mattis är på väg bort från posten som försvarsminister. Men så sent som förra månaden sade James Mattis att han “älskar” sitt jobb.
Nu uppges Mattis framtid som försvarsminister vara mer osäker än på länge efter att president Donald Trump uttalat sig om Mattis.

Även om Trump berömde Mattis i en intervju med CBS 60 Minutes i veckan sade också Trump att Mattis är “en sorts demokrat” och att han inte vet om Mattis kommer sluta som försvarsminister och lämna Trumps kabinett.

– Jag hade lunch med honom för två dagar sedan. Jag har en väldigt bra relation med honom. Det kan vara så (att Mattis slutar). Jag tänker att han är en sorts demokrat om du vill veta sanningen. Men general Mattis är en bra kille, vi kommer överens väldigt bra. Han kanske slutar, någon gång kommer alla att sluta, sade Trump.

Donald Trumps administration har kantats av ovanligt många avsked jämfört med hans föregångare. Bland annat har fyra ministrar lämnat sina poster och två nationella säkerhetsrådgivare slutat.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!