Trump lämnar sjukhuset: ”Låt inte viruset kontrollera era liv”

publicerad 6 oktober 2020
- av Markus Andersson
Donald Trump vill inte att amerikanerna ska låta sig domineras av coronaviruset.

I veckan som gick bekräftades det att president Donald Trump smittats av coronaviruset och det spekulerades i hur allvarligt sjukdomsförloppet skulle bli för den 74-årige presidenten. Nu har han lämnat sjukhuset och mår enligt egen utsago bättre än någonsin. I ett tal uppmanar han också USA:s befolkning att gå ut och inte låta rädslan för viruset ta kontroll över deras liv.

På ett inlägg på Twitter skrev Trump under måndagskvällen att han var på väg att lämna sjukhuset Walter Reed och återvända till sina plikter som president.

Jag känner mig riktigt frisk. Var inte rädda för covid – låt inte sjukdomen dominera era liv. Under Trumpadministrationen har vi utvecklat riktigt bra mediciner och kunskap. Jag känner mig friskare än vad jag gjorde för 20 år sedan”, meddelade han.


Annonser:


I ett tal under tisdagen förklarade presidenten att USA kanske har den bästa vården och de bästa medicinerna i världen och uppmanade landets medborgare att inte låta rädslan för coronaviruset ta kontroll över deras liv och vardag.

– Jag lärde mig så mycket om coronaviruset. En sak som är säker – låt det inte kontrollera dig. Var inte rädd för det. Du kommer att besegra viruset. Vi har den bästa medicinska utrustningen och den bästa medicinen som nyligen utvecklats och du kommer att klara dig, förklarade Trump.

 

Presidentens budskap var tydligt – människor ska fortsätta vara försiktiga men han anser inte att det finns några skäl att agera paniskt och irrationellt utan menar istället att amerikanerna bör fortsätta leva sina liv.

– Låt det inte dominera dig, låt inte viruset ta över ditt liv. Låt det inte hända, vi är det bästa landet i världen, upprepade presidenten och passade också på att tacka sjukhuset för den utmärkta vård som han fått.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.