Trump: ”Drottningen säkrade allianser med USA”

publicerad 12 september 2022
- av Sofie Persson
Donald Trumps besök hos drottning Elizabeth i Storbritannien 2018.

Donald Trump är djupt ledsen att höra om drottning Elizabeths bortgång, skriver han på sin plattform Truth Social.

Hennes ledarskap och uthålliga diplomati säkrade och avancerade allianser med USA och länder runt om i världen”, skrev den tidigare presidenten som också passade på att hylla den nya kung Charles III.

Det var under förra veckan som Storbritanniens drottning Elizabeth II avled 96 år gammal. Hon var den äldsta brittiska monarken och även den som regerat under längst tid.


Annonser:


Den tidigare presidenten Donald Trump hyllar nu drottningen på sin sociala medieplattform Truth Social och menar att hennes ”enastående regeringstid” lämnade ett enormt ”arv av fred och välstånd för Storbritannien”.

Melania och jag är djupt ledsna över att höra om förlusten av Hennes Majestät Drottning Elizabeth II. Drottning Elizabeths historiska och enastående regeringstid efterlämnade ett enormt arv av fred och välstånd för Storbritannien”, skriver Trump enligt New York Post.

Vidare skriver Trump att drottningens ”ledarskap och diplomati” säkrade alliansen med USA och andra länder, men att hon alltid hade trofasthet till sitt land.

Hennes ledarskap och uthålliga diplomati säkrade och avancerade allianser med USA och länder runt om i världen. Hon kommer dock alltid att bli ihågkommen för sin trohet mot sitt land och sin orubbliga hängivenhet för sina landsmän och kvinnor. Vilken storslagen och vacker dam hon var – det fanns ingen som hon!

Trump fortsätter i ett annat inlägg att hylla den nye brittiske kungen Charles III och menar att han kommer att bli en ”fantastisk kung” samt att drottningen skulle ha varit stolt över honom.

Han älskar Storbritannien och allt som det representerar för världen. Han kommer att visa sig vara en inspiration för alla. Drottning Elizabeth har varit, och kommer att vara från ovan, mycket stolt över kung Charles III”, skrev Trump.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.