Utrikes

Tillträdande president ber allmänheten hjälpa till att döda knarklangare

Rodrigo Duterte

Filippinernas tillträdande president Rodrigo Duterte vill se ordentliga krafttag mot drogförsäljningen i landet. Under lördagen gick han ut i statlig TV och vädjade till landets befolkning att hjälpa till med att bekämpa knarklangarna och döda de som inte ger sig frivilligt.

– Känn er fria att ringa oss, polisen, eller att lösa det själva om ni har vapen – ni har mitt stöd, sade Duterte i talet där han också varnade för att den illegala droghandeln är ett stort problem i landet och att även poliser kan vara inblandade i den.
Duterte fortsatte i samma stil och gick ut med att den som hugger ner eller skjuter en knarklangare som inte ger upp frivilligt ska belönas med en medalj av honom personligen, rapporterar AP.

71-åringen vann presidentvalet i maj och har i flera medier kallats för en filippinsk Donald Trump eftersom han kommit med flera kontroversiella uttalanden och utlovat krafttag mot brottsligheten i landet och svurit på att han ska se till att knarklangare och andra grova brottslingar ska dödas.

Duterte har tidigare förespråkat att korrupta journalister ska skjutas och hävdat att många av de journalistmord som begåtts i landet har handlat om just korrupta journalister som har sig själva att skylla och som gett sig i lag med fel människor.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!