MORGONDAGENS DAGSTIDNING – fredag 23 februari 2024

fredag 23 februari 2024

Tillträdande president ber allmänheten hjälpa till att döda knarklangare

publicerad 6 juni 2016
Rodrigo Duterte

Filippinernas tillträdande president Rodrigo Duterte vill se ordentliga krafttag mot drogförsäljningen i landet. Under lördagen gick han ut i statlig TV och vädjade till landets befolkning att hjälpa till med att bekämpa knarklangarna och döda de som inte ger sig frivilligt.

– Känn er fria att ringa oss, polisen, eller att lösa det själva om ni har vapen – ni har mitt stöd, sade Duterte i talet där han också varnade för att den illegala droghandeln är ett stort problem i landet och att även poliser kan vara inblandade i den.

Duterte fortsatte i samma stil och gick ut med att den som hugger ner eller skjuter en knarklangare som inte ger upp frivilligt ska belönas med en medalj av honom personligen, rapporterar AP.

71-åringen vann presidentvalet i maj och har i flera medier kallats för en filippinsk Donald Trump eftersom han kommit med flera kontroversiella uttalanden och utlovat krafttag mot brottsligheten i landet och svurit på att han ska se till att knarklangare och andra grova brottslingar ska dödas.

Duterte har tidigare förespråkat att korrupta journalister ska skjutas och hävdat att många av de journalistmord som begåtts i landet har handlat om just korrupta journalister som har sig själva att skylla och som gett sig i lag med fel människor.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend