Kriget i Syrien

Syrien ber FN att utreda misstänkta kemvapenattacker från rebeller

Syriens regering har skickat en förfrågan till FN där man ber att tre påstådda kemiska attacker kommer att undersökas av FN omedelbart. Enligt regeringen är det rebellgrupper som ligger bakom attackerna i Damaskus utkant i förra veckan.

– Vi ber FN att undersöka ytterligare tre platser där syriska soldater inandats nervgas i en förort till Damaskus, säger den syriska diplomaten Bashar Ja’afari, enligt RT.
Rebellerna ska enligt Jaafari ha använt sig av en giftig kemisk gas mot den syriska armén. Attackerna ska ha inträffat den 22, 24 och 25 augusti.

För närvarande befinner sig ett undersökningsteam från FN i Syrien för att ta reda på om kemiska vapen användes i den omtalade attacken i Damaskus som skedde förra onsdagen.

 

Se även:
FN-inspektörer beskjutna i Syrien
Syrien tillåter FN-inspektörer
USA planerar för bombning av Syrien
“Nyheter om kemisk attack publicerades i förväg”

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Syrien