Syrian Girl: USA låg bakom revolutionen i Syrien

publicerad 9 juli 2019
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I en lång intervju med Vaken.se ger youtubern Syrian Girl sin syn på situationen i Syrien, upptakten till kriget, massmedias vinklingar, utländska agenter, IS-resenärer och hur landet måste agera för att förbli fritt och skapa fred.

I entimmesintervjun berättar Maram Susli som hon egentligen heter om sin syn på den utdragna konflikten i landet. Hon menar att utländska stormakter har försökt splittra Syrien ända sedan romarnas och Alexander den stores dagar – och att det är precis vad som pågår än idag.

– Narrativtet är att folket började protestera mot den syriska regimen och sedan sköt regeringen en massa folk. Men vad som hände var att att folk sköt från båda sidor och att demonstranter också var beväpnade. Under de tre första månaderna så blev polismän skjutna, polismän blev ihjälhuggna med knivar och 17 syriska soldater blev överrumplade och dödade vid den turkiska gränsen av rebeller, och det här var alltså under de tre första månaderna av revolutionen, säger hon.

Sursli menar vidare att massmedia gav en helt annan bild av verkligheten och försökte påskina att det handlade om en ensidig konflikt där fredliga demonstranter blev ihjälskjutna av beväpnade regeringssoldater. En bild som hon menar är felaktig.

– Jag tror att det fanns utländska agenter som väntade i Syrien och att detta var någonting som planerats i förväg. Det fanns utländska resurser i landet redan innan 2011.

Hon påstår också att hon tagit del av en lista där det framkommer att USA skulle förstöra sju länder på sju år, och att Syrien tillsammans med bland andra Libyen, Irak och Iran fanns med på denna, och att det länge funnits amerikanska planer på att starta en revolution i Syrien.

Vidare tar hon upp Twitter som hon menar lanserades för att underlätta revolutioner i arabvärlden genom att rebeller enklare skulle kunna nå ut med sitt narrativ i västerländsk massmedia men att Twitter numer blivit en belastning för Väst eftersom det används av västerländska dissidenter och missnöjda medborgare för att kritisera västerländskt styre och förbrytelser.

Ett exempel som hon lyfter fram på hur ledare i väst hycklar är den franske presidenten Emmanuel Macron som hyllade demonstrationerna och protesterna i arabvärlden men när liknande protester utbröt i Frankrike så valde han att slå ner dem skoningslöst med våld.

En annan sak hon pekar på i videon är att Väst allierade sig med radikala jihadister som sedan beskrivs som moderata rebeller i västerländsk massmedia för att legitimera samarbetet. Grupper som hon påstår beväpnats och finansierats av den amerikanska säkerhetstjänsten CIA och som sedan begått övergrepp och massmord.

Inte heller president Donald Trump har Sursli några höga förhoppningar på och kollar honom för en ryggradslös hycklare som inte kommer göra några ansträngningar för att stoppa Saudiarabien – en stor sponsor till flera terroristgrupper.

– Titta på de som stödde Trump som inte ville ha någon neokonservativ agenda, vad hände med dem? De raderas från sociala medier, censurerades och togs bort.

Att personer som rest från Sverige och andra europeiska länder till Syrien och deltagit i övergrepp sedan kunnat resa tillbaka till Europa utan att behöva ställa till svars för sina handlingar och sitt fysiska stöd för IS och liknande grupperingar beskriver hon som fruktansvärt. Hon pekar på att i Irak riskerar IS-resenärer dödsstraff för sitt engagemang i Islamska staten.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!