Sydkorea: ”Seriekattmördare” tros ha dödat över 1000 katter

publicerad 9 maj 2021
- av Isac Boman

En sydkoreansk djurrättsgrupp har bett presidenten Moon Jae-in att sätta stopp för en man som tros ha dödat över 1000 gatukatter i landet. Mannen ska vara i 70-årsåldern och har tidigare ertappats när han placerat ut förgiftat kött.

Polisen håller på och utreda ett flertal misstänkta dödsfall hos gatukatter i staden Daejejon efter att boende i staden rapporterat att de påträffat flera kattkadaver i närheten av kött som preparerats med råttgift, skriver RT.

Polisen tog ett av dessa kadaver till analys tillsammans med det förgiftade köttet och man letar nu aktivt efter en person som för ungefär en månad sedan köpte råttgift från ett lokalt apotek.

Djurrättsaktivister i staden menar dock att ”kattmördarens” dödande är mycket mer omfattande än vad som hittills varit känt och beskriver hur man hittat över 1000 dödade katter under de senaste 13 åren i staden – ofta i samband med att man påträffat rå eller tillagad kyckling som sprejats med råttgiftet.

Aktivisterna menar att kemikalierna som lämnats kvar på gatan inte bara är giftiga för katter utan också kan döda barn eller andra djur.

Man är också övertygade om att det är en och samma gärningsman som ligger bakom förgiftningarna av katter i staden och att denne man är i 70-års åldern.

De hävdar att de tog mannen på bar gärning redan 2018 när han satte ut förgiftad mat men vid tillfället misslyckades att bevisa hans skuld då det inte fanns några bevis för att någon katt dött av maten.

Den misstänkte kattmördaren ska också tidigare ha blivit bötfälld motsvarande 622 dollar för brott mot djurskyddslagen.

Närmare 50 000 sydkoreaner har skrivit på en petition där man kräver att de politiska makthavarna sätter stopp för kattdödandet en gång för alla.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.