Utrikes

Svensk medborgare gripen för bombdåd på Filippinerna – ska tillhöra IS-ansluten grupp i Sverige

En svensk medborgare har gripits på Filippinerna misstänkt för terrorism. Det visar sig att mannen redan fanns på Säpos radar efter ett misslyckat försök att ansluta till IS i Syrien.

Mannen greps i måndags tillsammans med två kvinnor, misstänkt för delaktighet i terrorism.
Han anklagas för att varit ha delaktig i ett bombattentat i augusti förra året i regionhuvudstaden Isulan på södra Filippinerna. Enligt ett lokalt militärbefäl ska han tillhöra en IS-ansluten grupp i Sverige.

De gripna kvinnorna anklagas för ett bombattentat mot en marknad i Sultan Kudarat på ön Mindanao den 7 september. Åtta personer skadades i dådet, som Islamiska staten har tagit på sig.

Vid tillslaget mot mannen fann militären ett automatvapen, ett hagelgevär, två pistoler, en hemmagjord bomb, material för att tillverka bomber och en IS-flagga.

Den gripne mannen är 33 år, har flera obetalda skulder och är skriven i en förort till Göteborg. Han ska sedan några år finnas på Säpos radar efter ett misslyckat försök att ansluta sig till IS i Syrien.

Källa: Doku 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!