Skogsbränderna i Kalifornien

Största branden någonsin i Kalifornien

Branden är så omfattande att den kan ses från rymden

De två bränder som härjat i Kalifornien har slagits ihop och bildat den största mark- och skogsbranden i delstatens historia.

Skogsbränderna startade i slutet av juli i norra Kalifornien och har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har elden förstört 169 byggnader, varav 87 bostadshus.

Nästan 115 000 hektar mark har stått i brand, vilket gör den till den största branden i Kaliforniens historia, rapporterar The Sacramento Bee.

Samtidigt har brandkåren lyckats omringa den enorma branden och uppger att den ska vara under kontroll någon gång under i nästa vecka. Detta ska bero på intensivt släckningsarbete från 18 helikoptrar och 12 flygplan.

Liknande artiklar

Flera bränder i Kristianstad Det har brunnit på flera platser runt om i Kristianstads kommun under natten till torsdag. Två byggnader och flera bilar...
Efter skogsbränderna – miljön en allt viktigare fr... Efter den varma sommaren och de omfattande skogsbränderna har miljön kommit att bli en allt viktigare fråga för väljarna...
Varning för fallande träd där skog brunnit Det är viktigt att allmänheten inte går in i de områden som är avspärrade på grund av bränderna i landet. Faran för fall...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!