Storbank stänger av konservativ politiker

Hotet från bankerna

publicerad 22 juni 2021
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den frispråkiga republikanen Lauren Witzke har fått sina bankkonton avstängda av storbanken Wells Fargo utan förvarning. Samtidigt kommer fler rapporter om att storbanken godtyckligt stänger av politiskt oliktänkande.

Witzke gjorde sig känd när hon kandiderade till USA:s senat 2020 för delstaten Delaware, men blev då inte invald. Hon blev också uppmärksammad när hon under 2021 censurerades och stängdes av från Twitter efter att ha kritiserat den vänsterextrema transaktivisten Alok Vaid-Menons sexualisering av barn.

I ett inlägg på Telegram skriver Witzke att hennes bankkonto utan förvarning stängts ner av Wells Fargo – och att hon helt plötsligt inte kan ta ut eller använda sina egna pengar.

När jag ringde Wells Fargo så hävdade de att det var ett ”företagsbeslut” och att de hade rätten att stänga mitt konto när som helst. Hade jag inte varit omgiven av vänner i Florida så hade jag varit helt strandsatt. Se det här som en varning och ta ut era pengar från Wells Fargo om ni är konservativa. Det här är så ondskefullt.

I en kommentar till Breitbart förnekar inte storbanken att man stängt ner Witzkes konto, men hävdar att detta i så fall inte beror på någon politisk diskriminering.

– Wells Fargo tar inte hänsyn till politiska åsikter eller kopplingar vid kontobeslut. Ett konto kan stängas ner av en rad skäl som baseras på individuella fakta och omständigheter. Även om vi inte kan diskutera kundkonton eftersom de involverar konfidentiell kundinformation så kan vi rapportera att vi har gått igenom den här situationen och att den hanterats korrekt, hävdar en talesperson.

 

Noterbart är att den konservative aktivisten Pete D’Abrosca blev avstängd av samma bank – samma dag som Witzke. Han berättar att även hans konto stängdes ner utan förvarning och att han ännu inte har någon möjlighet att komma åt sina pengar.

D’Abrosca berättar att han har tagit kontakt med sin advokat och kommer att ta till alla juridiska åtgärder som finns tillgängliga mot banken.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!