Utrikes

Steve Bannon: Uteslutet med amerikanskt krig mot Nordkorea

Steve Bannon utesluter att USA går till krig mot Nordkorea

USA kommer inte att angripa Nordkorea militärt, säger president Trumps chefsstrateg Steve Bannon. Samtidigt tillbakavisas Bannons uttalande av utrikesminister Rex Tillerson, som inte vill utesluta ett angrepp mot Nordkorea.

Ordkriget mellan Nordkorea och USA har trappats upp sedan Donald Trump tillträdde som USA:s president. Bland annat har Donald Trump sagt att USA ska bemöta Nordkorea med “eld och vrede” om landet fortsätter med sina missiltest.
Men Steve Bannon, som är vita husets chefsstrateg och en av president Trumps närmaste män, vill dock tona ner retoriken mellan länderna. Enligt honom är det uteslutet att USA ska gå till krig mot Nordkorea, eftersom krisen endast kan lösas diplomatiskt.

– Det finns ingen militär lösning (på Nordkoreas kärnvapenhot), glöm det. Innan någon löser den del av ekvationen som visar mig att 10 miljoner människor i Seoul inte dör under de första 30 minuterna från konventionella vapen, vet jag inte vad du pratar om. Det finns ingen militär lösning här, de har oss, säger Bannon i en intervju med The American Prospect.

Bannons uttalande om Nordkorea ska inte ses som Trumpadministrationens officiella hållning i frågan. Såväl utrikesminister Rex Tillerson och försvarsminister James Mattis har sagt att USA inte kan utesluta ett krig mot Nordkorea, rapporterar Fox News.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!