Utrikes

Skulle jaga fåglar – bombades av Nato

Publicerad 6 oktober 2013

Fem civila, varav tre barn, dog efter att Nato utfört ett flyganfall i Nangarharprovinsen i östra Afghanistan, uppger afghanska myndigheter.

De fem som dödades hade gått ut för att jaga fåglar med luftgevär när de sköts ned av Nato-styrkor.

– I går kväll, omkring 11 på kvällen, ville fem civila i åldrarna mellan 12 och 20 jaga fåglar med luftvapen åtta kilometer utanför staden Jalalabad. De dödades i ett luftanfall från en utländsk militärstyrka, sade en talesperson för polisen i Nangarhar till AFP.
Nato vill inte bekräfta om flygattacken skedde eller inte.

Natobombningar som resulterar i civila dödsoffer är vanliga i Afghanistan. Trots att landets president Hamid Karzai vill förbjuda Nato från att bomba i tätbefolkade områden har det totalt ignorerats av Nato. Det har resulterat i att fler civila har fått sätta livet till i bombräderna som FN:s militärallians utför.

 

Läs även:
Kvinnor och barn dödades i Natobombning i tätbefolkade områden
Fem afghanska poliser dödades av Nato


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Afghanistan
  • Nato