Sköt ihjäl mamman – ville inte köpa VR-headset åt honom

publicerad 2 december 2022
- av Jan Sundstedt
Privat foto från nyhetssajten Hispanic News.

Mordet skedde i den amerikanska staden Milwaukee i delstaten Wisconsin i slutet av november. Pojken kommer att åtalas som en vuxen och kan få 60 år i fängelse. Enligt ett brottsanmälan ska pojken ha varit arg på sin mamma för att hon väckt honom tidigt på morgonen och för att hon inte lät honom få ett virtual reality-headset från Amazon – som används till tv-spel.

Polisen rapporterade först att pojken lekte med pistolen när ett skott avlossades och träffade hans mamma. Mamman, identifierad som Quiana Mann, träffades i huvudet och dog av sina skador. Enligt pojken själv ska han ha snurrat pistolen på sitt finger när ett skott avlossades olyckligt.

På grund av pojkens ringa ålder fick han stanna kvar hos sin familj. Dagen därpå kontaktade familjen dock Milwaukee-polisen med ”allvarliga bekymmer”, rapporterar nyhetssajten TMJ4. Enligt systern ska pojken ha haft problem med att kontrollera ilska hela sitt liv.

Systern berättade även att pojken morgonen efter mordet loggat in på moderns Amazon-konto och beställt ett virtual reality-headset. Polisen fick även veta att pojken tidigare lyft upp familjens valp i svansen och svingat den – tills den gnällt av smärta.

Privat foto av sonen och modern från nyhetssajten Hispanic News.

En faster berättade för polisen att pojken aldrig grät eller visade ånger efter sin mammas död. 10-åringen ska ha berättat för sin moster att han ”faktiskt riktade pistolen mot sin mamma”. Dagen efter moderns död sa fastern att pojken bett om ursäkt för att han dödat sin mamma och sedan frågat om hans Amazon-paket hade kommit.

I ytterligare polisförhör ska pojken ha erkänt att han hämtat pistolen för att han var arg på sin mamma – för att hon väckt honom tidigt och inte velat köpa något åt honom på Amazon. Det kom även fram att han stulit nycklarna till vapenskåpet kvällen innan.

10-åringen kommer att åtalas för mord. Om han fälls riskerar han upp till 60 års fängelse.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.