Skjuten kongressledamot i ”kritiskt tillstånd”

publicerad 14 juni 2017
Steve Scalise

Steve Scalises tillstånd beskrivs som kritiskt. Republikanernas ”majority whip” i representanthuset sköts i höften tidigare under onsdagen.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen lokal tid som en ensam gärningsman började skjuta mot ett flertal republikanska politiker vid en basebollträning i Alexandria, Virginia.

Steve Scalise, representanthusledamot från Louisiana, och två poliser blev träffade. Scalise träffades i höften och under dagen beskrevs hans tillstånd som stabilt, men enligt MedStar Washington, det sjukhus som Scalise flögs till med ambulanshelikopter, är hans tillstånd fortsatt kritiskt.

Enligt uppgifter i amerikansk media ska Steve Scalise ha opererats på sjukhuset under onsdagen.

Mannen bakom attentatet var den 66-årige James T. Hodgkinson, som avled på sjukhus efter att ha skjutits av polis. Hodgkinson var tidigare kampanjarbetare åt Bernie Sanders presidentvalskampanj, vilket tyder på att händelsen var politiskt motiverad.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.