Shell stänger Europas största oljeraffinaderi efter brand

publicerad 31 juli 2017

Den multinationella oljejätten Royal Dutch Shell har stängt ner stora delar av sitt oljeraffinaderi i holländska Rotterdam efter att det drabbades av en kraftig brand under helgen.

Oljeraffinaderiet, som är beläget strax utanför Rotterdam, är Europas största sett till produktion med ett 60-tal fabriker tillhörande raffinaderiet. Det kan raffinera uppemot 400 000 fat råolja på ett dygn.

Under lördagen bröt en kraftig brand ut på raffinaderiet, vilket resulterade i spridningen av sotpartiklar. Ingen person ska ha skadats i branden, som orsakades av en kortslutning i en högspänningsstation, enligt ett pressmeddelande från Royal Dutch Shell.

Efter branden har Royal Dutch Shell tvingats stänga ner stora delar av oljeraffinaderiet som saknar tillgång till el. Det är oklart när oljeraffinaderiet kan vara igång igen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.