MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Senator: Våra soldater indoktrineras till att hata USA

publicerad 21 juni 2021
- av Isac Boman

Hundratals visselblåsare har trätt fram och beklagat sig över situationen i den amerikanska militären och hur vänsterextrema läror, politisk korrekthet och direkt antiamerikansk indoktrinering numera är vardag för soldaterna.

Arkansas-senatorn Tom Cotton berättar i en utfrågning hur han personligen tagit del av många visselblåsares berättelser och hur dessa avslöjat hur de indoktrineras av sina överordnade till att hata USA och att vänsterextrema läror kommit att bli en återkommande del i det militära livet.

Soldaterna ska bland annat ha blivit beordrade att separera sig själva utifrån ras och kön för att tydligt visa vilken grupp man tillhör och hur ”priviligerad” man är eller upplevs. De fick sedan delta i ”privilegiepromenader” där de blev matade med ännu mer vänsterradikal propaganda

– Vi hör rapporter om störtdykande moral, ökande misstro mellan folkgrupper och kön när ingen sådan existerade för bara sex månader sedan och oväntade pensioneringar och uppdelningar baserade på just dessa övningar, förkunnade Cotton.

Cotton berättar också om hur en militärhistorisk övning plötsligt ersattes med en obligatorisk lektion om polisbrutalitet, “vitt privilegium” och “systematisk rasism” – något som lett till att att ett flertal militärer valt att hoppa av enheten.

– En annan soldat berättade för oss att deras enhet tvingades läsa ”White Fragility” av Robin DiAngelo – som säger – och det här är ett citat, att vita människor uppfostrade i västerländska samhällen är betingade in i en vit rasistisk världsbild.

Biden-administrationens afroamerikanske försvarsminister Lloyd Austin skakade av sig kritiken och deklarerade att ”mångfald, jämlikhet och inkluderande” nu är högprioriterade frågor hos Pentagon och att målsättningen är att skapa en militär som ”ser ut som USA i stort”.

Noterbart är att den amerikanska militären också börjat marknadsföra sig själva med reklamkampanjer där fokus ligger på feminism och identitetspolitik. Militärer som har ifrågasatt eller kritiserat den vänsterradikala ideologin har blivit fråntagna sina positioner, enligt Summit News.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend