Sadistisk gruppvåldtäkt av 13-åring skakar Italien

Invandrarvåldet

publicerad 6 februari 2024
- av Jan Sundstedt
Carabinieri våldtäkt wc Catania
Specialpolisen Carabinieri undersöker brottsplatsen vid Villa Bellini, Catania, Sicilien.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I den sicilianska staden Catania har en 13-årig flicka fallit offer för en gruppvåldtäkt utförd av sju egyptiska ungdomar inne på en offentlig toalett.

Polis har gripit de misstänkta, varav tre är minderåriga. Övergreppet har utlöst en ny våg av upprördhet och krav på strängare straff.

Den skakande händelsen inträffade på kvällen den 30 januari nära toaletterna i Villa Bellinis kommunala trädgård. Det underåriga offret och hennes pojkvän hotades där av invandrargänget och medan pojkvännen hölls tillbaka och misshandlades, utsattes den 13-åriga flickan för en grov våldtäkt av minst två av de misstänkta.

Trots rop om hjälp från offren och trots att det var mitt på dagen reagerade inte omgivningen. Efter övergreppet räddades de av förbipasserande intill området.

Samtliga misstänkta gripna

Nyhetskanalen Repubblica rapporterar att polisen med hjälp av övervakningsbilder har kunnat identifiera och gripa de sju misstänkta egyptiska pojkarna. De misstänkta har förts till olika anstalter, inklusive Piazza Lanza-fängelset i Catania.

Catania Sicilien Italien
Catania ligger strax söder om vulkanen Etna, på östra Sicilien. Foto: Castielli, CC BY-SA 3.0

Nidingsdådet har väckt starka reaktioner från politiker, inklusive premiärminister Giorgia Meloni, vice premiärminister Matteo Salvini och Annalisa Tardino från Lega per Salvini Premier (LSP), som samtliga kräver hårdare straff som exempelvis kemisk kastrering av förövarna samt livstids fängelse.

Dessutom framförs krav på ökad säkerhet i städerna och omedelbar repatriering av utländska förövare.

Åklagarmyndigheterna på Sicilien samordnar nu en omfattande utredning för att säkerställa rättvisa och trygghet för offren. Uppdateringar om undersökningarna förväntas snart från biträdande åklagare Sebastiano Ardita och vikarierande åklagare Anna Trinchillo.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!