Kriget i Syrien

Ryssland: USA planerar nytt militärt angrepp mot Syrien

Den amerikanska jagaren USS Ross avfyrar en Tomahawk-robot mot Syrien den 7 april 2017.

USA och dess allierade förbereder ett militärt angrepp mot den syriska regeringen, uppger Rysslands försvarsministerium. Angreppet ska enligt Ryssland föregås av en kemvapenattack som skylls på Syriens president Bashar al-Assad.

Det ryska försvarsministeriet hävdar att rebellgrupper som Jabhat al-Nusra planerar att utföra kemvapenattacker mot civilbefolkningen i Syrien. Attackerna ska sedan skyllas på den syriska regeringen och president Bashar al-Assad, vilket ska ge USA en förevändning att angripa Syrien militärt, säger generalmajoren Igor Konasjenkov, talesperson för det ryska försvarsministeriet, enligt ryska RT.
I förra veckan stationerade USA jagaren USS The Sullivans i persiska viken, som är bestyckad med 56 kryssningsrobotar. USA har även stationerat ett bombplan av typen B-1 Lancer, som kan bära 24 kryssningsrobotar, till flygbasen al-Udeid i Qatar. Även Ryssland har flyttat fram sin flotta i Medelhavet då man fruktar ett amerikanskt angrepp, rapporterar Bloomberg.

Tidigare i år och ifjol angrep USA den syriska regeringen militärt genom kryssningsrobotar. Det återstår att se om det blir ett tredje sådant angrepp mot Syrien men Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare John Bolton har sagt att USA kommer angripa den syriska regeringen militärt om de gör sig skyldiga till en kemvapenattack.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!