Presidentvalet 2016

Pyrrhusseger för Clinton i första debatten

Det blev en jämn första presidentvalsdebatt mellan Donald Trump och Hillary Clinton, där de flesta analytiker menar att den sistnämnda drog det längsta strået. Men Trump kan ha ett övertag i nästkommande debatter.

Uppemot 100 miljoner amerikaner beräknades ha sett måndagskvällens, tisdagsmorgonen svensk tid, tv-sända debatt mellan Demokraternas Hillary Clinton och Republikanernas Donald Trump.
Ämnena som togs upp under den 90 minuter långa debatten var jobb- och handel, framtiden och nationell säkerhet.

Merparten av experterna i amerikansk media har utsett Hillary Clinton till debattens vinnare, men det kan ha varit en dyrköpt debattseger. Under debatten attackerade Hillary Clinton Donald Trump på särskilt viktiga punkter som hon inte kan upprepa på samma sätt i nästkommande debatter.

Samtidigt höll sig Donald Trump ovanligt lugn och tog inte upp ämnen som Clinton Foundation, e-postskandalen och kopplingarna till Wall Street.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!