Postanställd larmade om valfusk – utsattes för förhör och stängdes av från jobbet

Presidentvalet i USA

publicerad 13 november 2020
- av Markus Andersson
Visselblåsaren Richard Hopkins.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Visselblåsaren Richard Hopkins trodde att han skulle få stöd av det amerikanska postverket efter att han vittnat om omfattande valfusk. Istället förhördes han i tre timmar i ett rum av en agent som han själv menar försökte få honom att dra tillbaka alla anklagelser. Han har nu dessutom blivit avstängd från jobbet utan lön.

Den postanställde visselblåsaren Richard Hopkins gick nyligen ut i Project Veritas och vittnade om hur ogiltiga poströster som skickats in för sent aktivt stämplades om och bakåtdaterades som giltiga av hans överordnade för att påverka valutgången.

– Jag gjorde bara min plikt, konstaterar Hopkins som påpekar att han i samband med att han anslöt sig till marinen svor en ed om att skydda sitt land och den amerikanska konstitutionen tills han dör.

Efter att Richard Hopkins gått ut offentligt med sitt vittnesmål om valfusk blev han inkallad till Russel Strasser – en av det amerikanska postverkets agenter. Där fick han sitta i ett rum i mer än tre timmar under förhörsliknande former där man noggrant gick igenom hans vittnesmål.

Strasser presenterade sig som en vän och likt Hopkins som en militär veteran och han lovade att försöka hjälpa och skydda honom, samtidigt som han förklarade att situationen håller på att eskalera ”bortom kontroll” och att senatorer och justitiedepartementet involverats i att utreda det påstådda valfusket.

– Jag försöker pressa dig lite för tro det eller ej så kommer din hjärna kicka igång. Vi gillar att kontrollera våra hjärnor och när vi gör det så kan vi övertyga oss själva om ett minne, men när du är under lite stress, vilket jag försöker få dig att bli så kan minnet vara ganska klart, sade Strasser till Hopkins.

Hopkins berättade för agenten att Project Veritas anlitat jurister för hans räkning, men Strasser menade att dessa inte kommer göra någon skillnad och inte behövde vara med under förhöret. Inte heller fanns någon facklig representant närvarande.

Agenten förklarade vidare att en del i hans jobb var att ”raka bort minnet” av vad Hopkins hade hört. Han hävdade också att visselblåsaren kommer att anklagas för bedrägeri efter att hans GoFundMe-sida samlat in 130 000 dollar – om han inte lät postagenten “hjälpa” honom.

Agenten försökte vidare övertyga Hopkins om att det bästa han kunde göra var att ge ett uppdaterat vittnesmål för att ersätta hans ursprungliga, och kort efter att Hopkins skrev under agentens dokument stängdes han av utan lön tills dess att utredningen är klar. Han tilläts heller inte få någon kopia på det han skrivit under eftersom detta påstods vara en del av en pågående utredning. Under tisdagen offentliggjorda lokala demokrater Hopkins reviderade uttalande till medierna, skriver Project Veritas.

 

Agenten, vars uppgift var att undersöka Hopkins vittnesmål, tycks ha lagt allt fokus på att övertyga Hopkins om att hans vittnesmål var felaktigt och att han sett och hört saker som han inte gjort. För James O’Keefe på Project Veritas berättar han dock att han fortfarande står fast vid sin ursprungliga utsago och att postverket aktivt bakåtdaterade poströster för att göra ogiltiga röster giltiga.

– Det verkar som att de försökte få mig att inte lita på er (Project Veritas), berättar Hopkins vidare och förklarar att även om agenten Strasser betedde sig märkligt så trodde han fortfarande att han försökte hjälpa honom att undersöka misstänkt valfusk och dokumentera hans vittnesmål.

I efterhand tror han dock att agenten inte alls försökte hjälpa honom och att det istället handlade om att få honom att dra tillbaka sitt vittnesmål om valfusket.

– Alla där ute som ser någonting eller känner att det var någonting konstigt som ägde rum under det här valet, inklusive postanställda som plockade upp poströster och gav till sina chefer – ni borde träda fram, uppmanar han och förklarar att det är viktigare att valet genomförs på ett korrekt och ärligt sätt än att en särskild kandidat vinner.

– Jag är rätt förbannad, det känns som att jag har blivit lurad, konstaterar han vidare och berättar också att han har en dotter att försörja, något som nu kan bli svårt eftersom han stängts av från jobbet utan lön.

James O’Keefe är mycket upprörd över videoinspelningen och Hopkins vittnesmål och säger att den taktik som agenten använt för att förhöra Hopkins är samma som brukar användas för att förhöra fiender i krig, och att syftet var att underminera visselblåsaren snarare än att utreda hans vittnesmål.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!