Pompeo: Trump kommer bli återvald

Presidentvalet i USA

publicerad 11 november 2020
- av Markus Andersson
USA:s utrikesminister Mike Pompeo.

Vänsterliberaler och etablissemangsmedia har redan utmålat Joe Biden som det amerikanska presidentvalets segrare. Utrikesministern Mike Pompeo håller inte med och menar istället att när det omfattande valfusket har utretts så kommer Donald Trump åter sitta som president.

– Det kommer att bli en smidig övergång till en andra Trumpadministration, konstaterar Pompeo på en presskonferens.

– Vi är redo. Världen ser vad det är som händer här. Vi kommer att räkna alla röster och när processen är färdig kommer elektorer att väljas ut. Det finns en process, konstitutionen förklarar den ganska tydligt.

Pompeo förklarar vidare att omvärlden kan vara lugn med att man kommer att följa alla regler till punkt och pricka och att övergången mellan den nuvarande administrationen – och nästa administration som han också tror kommer att ledas av Donald Trump kommer att gå lugnt till och alla myndigheter och institutioner kommer att fungera på ett bra och smidigt sätt.

– Jag är väldigt självsäker på att vi kommer att göra allting som krävs för att den amerikanska regeringen kommer att fortsätta sköta sina nationella säkerhetsfunktioner när vi går framåt.

– Jag är utrikesminister. Jag får samtal från runt om i världen av människor som följer vårt val. De förstår att vi har en juridisk process och de förstår att det här tar tid, säger han vidare och förklarar att det är oerhört viktigt att alla giltiga röster räknas och att de ogiltiga rösterna tas bort ur räkningen eftersom de annars gör de lagliga rösterna meningslösa.

Uppgifterna om omfattande valfusk i presidentvalet har varit många, som Nya Dagbladet tidigare har rapporterat om. Och kritiker anser att manipulationen och fusket har varit på en sådan nivå att det direkt påverkat utgången av valet, en åsikt som Pompeo tycks dela.

– När vi får det rätt så får vi det rätt. Vi är i bra form.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!