MORGONDAGENS DAGSTIDNING – torsdag 22 februari 2024

torsdag 22 februari 2024

Politiker skäller ut italienska parlamentet för falska coronasiffror

publicerad 7 maj 2020

Den italienska parlamentsledamoten och historikern Vittorio Sgarbi skäller ut det italienska parlamentet efter noter för att sprida falska uppgifter under coronakrisen och dundrar att de flesta som dött under coronakrisen i Italien inte avlidit i Covid-19 utan primärt av andra sjukdomar.

Vittorio Sgarbi har längre tillbaka socialdemokratisk bakgrund och är idag medlem av det kristdemokratiska partiet Centeralliansen. Han menar att den italienska folkhälsomyndigheten konstaterat 96,3 procent av de döda som diagnosterats med Covid-19 i själva verket avlidit av andra sjukdomar.

Covid-19 är snarast politiskt, dundrar Sgarbi och säger i parlamentet att Italien medverkar till att med hjälp av förfalskade siffror införa diktatur i Europa.

Sgarbis tal som hölls i parlamentet i början på maj 2020 utgår från 25 000 dödsfall som tidigare rapporterats som följden av Covid-19. Idag är motsvarande siffra över 29 000 dödsfall.

 

Källa: Newsvoice

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend