Pia Kjærsgaard: Vi får inte låta oss skrämmas av terrorismens fega ansikte

publicerad 24 mars 2016
Pia Kjærsgaard

I ett öppet brev till det danska folket sätter politikern Pia Kjærsgaard ord på sina känslor efter det islamistiska terrorattentat som drabbade det belgiska folket tidigare i veckan.

För en svensk läsekrets är Pia Kjærsgaard mest känd som den förra partiledaren för ett av Danmarks populäraste partier, det socialkonservativa partiet Dansk Folkeparti.

Partiet grundades i mitten på 1990-talet som en folklig revolt på en allt för liberal flyktingpolitik. Under sin tid som partiledare för Dansk Folkeparti blev Pia Kjærsgaard sakta men säkert en omtyckt och folkkär politiker – alltid befann hon sig i dansk politiks centrum.

Efter sin avgång från partiledarposten för Dansk Folkeparti kom Pia Kjærsgaard senare att belönas med den finaste utnämningen en dansk politiker kan få, nämligen talmansposten i det danska Folketinget.

 

Nedan följer en översättning av Pia Kjærsgaards öppna brev i morgontidningen Berlingske till det belgiska folket och Belgien:

”Igår (red. tisdagen) besökte jag den belgiska ambassaden för att uttrycka min djupa sympati för den tragedi som har drabbat det belgiska folket och deras huvudstad med många oskyldigt dödade och sårade under gårdagens terroristattacker.

De fega och mörka krafterna i den Islamiska staten har slagit till igen och fått oss att inse hur sårbara vi är i våra fria, fredliga demokratier i Europa. Vi har tuffa odds att slåss emot när dessa islamistiska, hjärntvättade psykopater är redo att dra i snöret och utlösa sina explosiva bälten för att ta åtskilliga oskyldiga offer med sig in i döden, styrda av övertygelsen om att de får en biljett till himlen som martyrer.

Men vi kommer att bekämpa dem med allt vi har och utrota dem från jordens yta. Det är vi skyldiga oss själva och våra förfäder, som i generationer har arbetat och kämpat för att skapa de fria demokratiska samhällen i väst, som vi lever i.”

Pia Kjærsgaard, talman i det danska FolketingetStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.