”Pentagon förbereder sig inför ekonomisk kollaps”

Statliga dokument på hög nivå visar att USA:s försvarsdepartement och Pentagon förbereder sig för fullt för en "storskalig ekonomisk kollaps" och en efterföljande revolt från det amerikanska folket, rapporterar Storyleak.com.

publicerad 29 augusti 2013
- av Alexander Almqvist
Pentagon

Enligt Storyleak.com kommer militären att gå in och ”stoppa inhemskt motstånd” vid en ekonomisk kollaps. Därför har Pentagon skapat en 20 000 man stark styrka som har till uppgift att vara tillgängliga vid oroligheter.

Kan sätta in militären mot folket
Under sommaren fick även Pentagon rätten till full auktoritet vid framtida katastrofer och upplopp. Enligt en rapport som den ansedda brittiska tidningen The Guardian citerar ska man, i prekära situationer, ha rätt att vara med och ”skapa ordning”.

”Statliga militära befälhavare har befogenhet att – i prekära situationer där förhandlingar med presidenten är uteslutet och de lokala myndigheter inte kan kontrollera situationen – tillfället delta i de åtgärder som är nödvändiga för att skapa ordning”, står det i rapporten.

”Varje medborgare är en terrorist”
I en annan rapport skriver myndigheterna om allt från en ny finanskris till att det politiska läget sätts i gungning av en ”fientlig grupp inom USA som skulle ha tillgång till vapen”, skriver Storyleak.com. Man målar upp ett scenario där varje medborgare antas för att vara en terrorist.

USA:s försvarsmyndigheter förbereder sig alltså – in i det närmaste utgår – att ekonomin kollapsar och att det amerikanska folket kommer att starta uppror mot makthavarna. Därför ger man Pentagon tillåtelse att ingripa vid ett sådant scenario. Hur troligt det är att det sker står dock inte skrivet i sten.

 

Alexander Almqvist
alexander.almqvist@nyadagbladet.seLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.