Utrikes

”Pentagon förbereder sig inför ekonomisk kollaps”

Statliga dokument på hög nivå visar att USA:s försvarsdepartement och Pentagon förbereder sig för fullt för en "storskalig ekonomisk kollaps" och en efterföljande revolt från det amerikanska folket, rapporterar Storyleak.com.

Enligt Storyleak.com kommer militären att gå in och “stoppa inhemskt motstånd” vid en ekonomisk kollaps. Därför har Pentagon skapat en 20 000 man stark styrka som har till uppgift att vara tillgängliga vid oroligheter.

Kan sätta in militären mot folket
Under sommaren fick även Pentagon rätten till full auktoritet vid framtida katastrofer och upplopp. Enligt en rapport som den ansedda brittiska tidningen The Guardian citerar ska man, i prekära situationer, ha rätt att vara med och “skapa ordning”.
“Statliga militära befälhavare har befogenhet att – i prekära situationer där förhandlingar med presidenten är uteslutet och de lokala myndigheter inte kan kontrollera situationen – tillfället delta i de åtgärder som är nödvändiga för att skapa ordning”, står det i rapporten.

“Varje medborgare är en terrorist”
I en annan rapport skriver myndigheterna om allt från en ny finanskris till att det politiska läget sätts i gungning av en “fientlig grupp inom USA som skulle ha tillgång till vapen”, skriver Storyleak.com. Man målar upp ett scenario där varje medborgare antas för att vara en terrorist.

USA:s försvarsmyndigheter förbereder sig alltså – in i det närmaste utgår – att ekonomin kollapsar och att det amerikanska folket kommer att starta uppror mot makthavarna. Därför ger man Pentagon tillåtelse att ingripa vid ett sådant scenario. Hur troligt det är att det sker står dock inte skrivet i sten.

 

Alexander Almqvist
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • ekonomi
  • Pentagon
  • USA