Utrikes

Över femtio döda i brasilianskt fängelseupplopp

Minst femtiosju personer dödades i ett fängelseupplopp i Brasilien. Under upploppet ska ett brutalt gängkrig ha pågått i fem timmar.

Händelsen ägde rum i ett fängelse i Altamira i delstaten Pará i norra Brasilien. Gängmedlemmar från en avdelning stormade en annan. Sexton personer ska ha halshuggits. Många andra kvävdes när en del av fängelset sattes i brand. Upploppet började vid sjutiden och pågick till tolvtiden.
Två ur personalen blev tagna som gisslan, men dessa blev sedan fritagna.

Fängelset har kapacitet för omkring 200 fångar, men vid tillfället fanns 311 intagna.

Våldsamheter i brasilianska fängelser är inte ovanligt. Landet har omkring 700 000 intagna (den tredje största fängelsebefolkningen i världen) och många fängelser är överfulla. Gängkrig och upplopp är vanliga.

I maj dödades 40 personer under en och samma dag i fyra olika fängelser i Manaus i Amazonas. Dagen innan dödades 15 intagna i samma område.

 

Källa: BBC

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!