Utrikes

Oro för svenskt terrorhot mot Danmark – kräver utökade gränskontroller

Oro för att radikaliserade muslimer tar sig över till Danmark från Malmö oroar nu på andra sidan sundet

Tusentals illegala invandrare och många radikaliserade miljöer i Sverige gör att det danska partiet De Konservative nu kräver utökade gränskontroller för resenärer från Sverige till Danmark inför Nordiska rådets möte nästa vecka.

Några dagar efter att belgisk polis har anhållit den svenske medborgaren Osama Krayem, misstänkt för att ha deltagit i terrorattentatet i Bryssel, kräver det danska partiet De Konservative att Danmark inför gränskontroller mot Sverige. Osama Krayem har bott största delen av hans liv i Rosengård i Malmö – endast 40 kilometer från Köpenhamn.
– Ett samarbete med svenskarna om att få ordning på människoströmmarna mellan Danmark och Sverige skulle vara bra, sa den konservative folketingsledamöten Rasmus Jarlov till det privata danska tv-bolaget TV2 Lorry.

Bakgrunden till De Konservatives utspel beror på att terrorexperter flera gånger har varnat för att det finns många radikaliserade miljöer i just Rosengård. Ett annat problem som stör danskarna handlar om att det finns uppemot 40.000 illegala invandrare i Sverige.

I början av november förra året infördes gränskontroll för alla resande till Sverige – nu vill alltså det danska partiet De Konservative att gränskontroll utökas så att den också gäller resandeströmmen i andra riktningen – från Sverige mot Danmark.

Rasmus Jarlov uppger att De Konservative tänker diskutera frågan om gränskontroll från Sverige mot Danmark med svenska politiker på Nordiska rådets möte på måndag i nästa vecka, rapporterar TV2 Lorry.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!