Orbán lanserar skattereform för att rädda ungerska befolkningen från utbyte

Befolkningsutbytet i Väst

publicerad 11 februari 2019
- av Markus Andersson
Blott ungerska mödrar kan öka den ungeska befolkningen menar Orbán som driver en etnopluralistisk linje

I sitt tal till nationen under söndagen lanserade Ungerns premiärminister Viktor Orbán en etnopluralistisk skattereform som skall undvika att ungrare byts ut mot andra folkslag. Att ungerska kvinnor med fyra eller fler barn aldrig mer ska behöva betala inkomstskatt var ett av löftena.

Ungerns egna befolkning är liksom övriga europeiska länders sjunkande.

– Det föds färre och färre barn i Europa. För väst har svaret på det varit invandring, sa han i talet.


Annonser:


För att motverka att den egna befolkningen byts ut mot främmande folkslag vilket gradvis skett i många andra europeiska länder vill Orbán ta krafttag för att vända på utvecklingen i en etnopluralistisk riktning. Istället skall skattelättnader få fart på det egna barnafödandet.

– Vi ungrare har ett annat sätt att tänka. I stället för bara siffror vill vi ha ungerska barn. Invandring är för oss att kapitulera, fortsatte han.

Bland annat skall ungerska kvinnor som föder fyra eller fler barn aldrig mer att behöva betala inkomstskatt. Han lovade också förmånliga lån för familjer med flera barn, stöd till familjer med tre eller fler barn vid köp av bil och ökad finansiering för daghem och förskolor.

 

Talet går att se i sin helhet nedan (textning saknas för tillfället):



Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.