Utrikes

Orbán lanserar skattereform för att rädda ungerska befolkningen från utbyte

Blott ungerska mödrar kan öka den ungeska befolkningen menar Orbán som driver en etnopluralistisk linje

I sitt tal till nationen under söndagen lanserade Ungerns premiärminister Viktor Orbán en etnopluralistisk skattereform som skall undvika att ungrare byts ut mot andra folkslag. Att ungerska kvinnor med fyra eller fler barn aldrig mer ska behöva betala inkomstskatt var ett av löftena.

Ungerns egna befolkning är liksom övriga europeiska länders sjunkande.
– Det föds färre och färre barn i Europa. För väst har svaret på det varit invandring, sa han i talet.

För att motverka att den egna befolkningen byts ut mot främmande folkslag vilket gradvis skett i många andra europeiska länder vill Orbán ta krafttag för att vända på utvecklingen i en etnopluralistisk riktning. Istället skall skattelättnader få fart på det egna barnafödandet.

– Vi ungrare har ett annat sätt att tänka. I stället för bara siffror vill vi ha ungerska barn. Invandring är för oss att kapitulera, fortsatte han.

Bland annat skall ungerska kvinnor som föder fyra eller fler barn aldrig mer att behöva betala inkomstskatt. Han lovade också förmånliga lån för familjer med flera barn, stöd till familjer med tre eller fler barn vid köp av bil och ökad finansiering för daghem och förskolor.

 

Talet går att se i sin helhet nedan (textning saknas för tillfället):


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!