Nye polischefen: Allmänheten trötta på politiskt korrekta poliser

publicerad 16 juni 2021
- av Per Nordin
Brittisk polis i Pride-paraden.

Manchesterpolisens nye chef konstaterar att den brittiska allmänheten är trötta på godhetssignalerande och politiskt korrekta poliser som ger sitt stöd till den våldsbejakande BLM-rörelsen och menar att medborgarna snarare vill ha en poliskår som faktiskt sysslar med att ta fast brottslingar.

52-årige Stephen Watson är ny chef för polisen i det större Manchesterområdet och menar att polisens politiska korrekthet stör polisens grundläggande arbete – att ta fast kriminella.

Han beklagar sig bland annat över hur polisen är under press att ge sitt uttryckliga stöd till olika vänsterextrema grupperingar – exempelvis den våldsbejakande svart makt-rörelsen Black Lives Matter och att detta är någonting som påverkar polisens neutrala förhållningssätt negativt.


Annonser:


– Jag tror inte att saker som att gå ner på knä för att visa att du har något gemensamt med demonstranterna du är där för att bevaka är förenligt med de servicestandarder som människor kräver av sin polis, säger Watson.

Han menar vidare att polisen genom sin politiska korrekthet satt sig i en svår situation och att det kan bli knepigt att arrestera demonstranter som bryter mot lagen om man nyss visat sitt uttryckliga stöd för dessa. Han tillägger också att han själv bara går ner på knä för drottningen, Gud och sin egen fru.

Summit News noterar att samtidigt som den brittiska allmänheten fått veta att polisen inte har kapacitet att utreda inbrott så fortsätter människor att okynnesanmälas och utredas för att ha publicerat inlägg på sociala medier som bedöms vara kritiska emot eller håna exempelvis kända HBTQ-personer.

– Allmänheten börjar bli lite trötta på godhetssignalerande poliser när de egentligen hellre hade sett att vi låste in inbrottstjuvar, konstaterar Watson.

Brittisk polis från Merseyside fick nyligen massiv kritik efter att man deltog i en elektronisk reklamkampanj med budskapet ”det är brottsligt att vara kränkande”. Senare fick myndigheter gå ut och förtydliga att budskapet inte varit med verkligheten överensstämmande.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.