Nya uppgifter: Yrkesmilitär kan ha mördat prinsessan Diana

publicerad 17 augusti 2013

Scotland Yard har inlett en utredning angående nya påståenden om den brittiska prinsessan Dianas död 1997, och om hon blev mördad av en medlem i elitförbandet Special Air Service (SAS).

Det var föräldrarna till en soldats ex-fru som slog larm till militärpolisen. Detta efter att soldaten pekat ut en annan yrkesmilitär som Dianas mördare, skriver dagstidningen The Mirror.

Foto: Wikimedia/Nick Parfjonov
Foto: Wikimedia/Nick Parfjonov

Ny utredning
Utredare från det så kallade ”Operations Command” kommer nu att genomföra en fullskalig utredning om prinsessan Diana, hennes pojkvän Dodi al-Fayed och chauffören Henri Paul blev mördade.

I augusti 1997 dog prinsessan Diana i en bilolycka. Enligt den officiella utredningen som stod klar 2007 var det chauffören Henri Paul och paparazzo-fotografer på motorcyklar som orsakade olyckan och låg bakom prinsessans död.

Pojkvännens pappa anklagar kungafamiljen
Pappan till Dianas pojkvän Dodi al-Fayed, som också dog i bilolyckan, har sedan tidigare riktat anklagelser mot kungafamiljen för att ha planerat att döda Diana. Enligt pappan Muhammed al-Fayed var även Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair inblandad.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.