Utrikes

Nu släpps omtalat dokument om FBI-missbruk mot Trump

USA:s president Donald Trump gav under fredagen klartecken till att släppa en omtalad rapport som sägs bekräfta att FBI övervakat Trumpkampanjen på lösa grunder.

Det har kommit att kallas för “The FISA-memo”. Det är ett fyra A4-sidor långt dokument från den republikanske kongressledamoten Devin Nunes, ordförande för representanthusets underrättelseutskott, som sägs bevisa en rad tveksamma beslut från FBI och det amerikanska justitiedepartementet i syfte att avlyssna personer knutna till Donald Trumps presidentvalskampanj, mitt under valet.
I dokumentet framgår det bland annat att FBI använt ett nu misskrediterat dokument från den före detta underrättelseagenten Christopher Steele som förevändning för att avlyssna Carter Page, som då var utrikespolitisk rådgivare åt Trumps presidentvalskampanj.

Dokumentet från Devin Nunes har kritiserats av Demokraterna och av vissa republikaner, bland andra John McCain, som menar att offentliggörandet av dokumentet för allmänheten endast tjänar Ryssland och deras president Vladimir Putin.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!