Utrikes

Nu ska engelsk polis bära kameror

Chefskommissionären för Londonpolisen säger att beväpnade polisofficerare kommer att ha videokameror på kroppen. Detta görs för att polisen enklare ska kunna spela in bevis och för att poliserna ska anses vara “mer öppna”.

De kroppsburna videokamerorna ska användas under en försöksperiod. Det är oklart hur lång tid som kamerorna kommer att bäras av poliserna.
– Vi vill se om det här är ett effektivt sätt att spela in bevis på och säkerställa allmänhetens förtroende, säger Londonpolisens chefskommissarie Sir Bernard Hogan-Howe, enligt Daily Mirror.

Kamerabeslutet tas i samband med att en jury i veckan dömt att dödsskjutningen av Mark Duggan i norra London 2011 var laglig. Duggan sköts ihjäl av en polis. Dödsskjutningen ledde då till vilda upplopp som spred sig över hela Storbritannien.

Polisen i England, främst London, ska nu arbeta hårdare för att nå en bättre relation med “svarta Londonbor”, enligt Sir Bernard Hogan-Howe.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!