MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

Nu ska engelsk polis bära kameror

publicerad 9 januari 2014

Chefskommissionären för Londonpolisen säger att beväpnade polisofficerare kommer att ha videokameror på kroppen. Detta görs för att polisen enklare ska kunna spela in bevis och för att poliserna ska anses vara “mer öppna”.

De kroppsburna videokamerorna ska användas under en försöksperiod. Det är oklart hur lång tid som kamerorna kommer att bäras av poliserna.

– Vi vill se om det här är ett effektivt sätt att spela in bevis på och säkerställa allmänhetens förtroende, säger Londonpolisens chefskommissarie Sir Bernard Hogan-Howe, enligt Daily Mirror.

Kamerabeslutet tas i samband med att en jury i veckan dömt att dödsskjutningen av Mark Duggan i norra London 2011 var laglig. Duggan sköts ihjäl av en polis. Dödsskjutningen ledde då till vilda upplopp som spred sig över hela Storbritannien.

Polisen i England, främst London, ska nu arbeta hårdare för att nå en bättre relation med “svarta Londonbor”, enligt Sir Bernard Hogan-Howe.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend