Nato har börjat utväxla underrättelsedata med Baltikum, Sverige och Finland

publicerad 25 juni 2015

Nato-stater har börjat utväxla underrättelseuppgifter med baltländerna, Sverige och Finland, uppger Natos vice generalsekreterare James Appathurai.

– Vi samarbetar allt närmare med Finland och Sverige. Bland annat har vi för första gången börjat utväxla underrättelseuppgifter.

Appathurai konstaterade också att samma utbyte nu bedrivs även med baltländerna.

I går kungjorde Finland att Ryssland ska ha ökat underrättelseverksamhet i landet. Detta blev Finlands första och historiska anklagelse mot Ryssland för spioneri.

Den ryska underrättelsen påstås i första hand inrikta sig på högteknologi, EU och Nato, samt naturresurser i Arktis och Östersjön.

Den svenska polisen har nyss offentliggjort en rapport, enligt vilken rysk underrättelsepersonal påstås agera i Finland under diplomatiskt täckmantel för inhämtning av information. Den ryska sidan har hittills inte kommenterat beskedet.

 

se.sputniknews.comStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.