Utrikes

“Näthat” kan ge sex års fängelse i Storbritannien

Arkivbild

Enligt ett nytt lagförslag från brittiska jurister kommer “fientlighet” mot religion och transsexuella på internet att kunna resultera i upp till sex års fängelse.

Straffrådet i England och Wales har nyligen utformat ett nytt lagförslag som bland annat innebär strängare straff mot personer som på internet angriper det som de kallar för “en skyddad karaktär” som inkluderar ras, kön, funktionshinder, ålder, sexuell läggning, religion eller tro, graviditet och könsfördelning.

Enligt lagförslaget kommer de strängaste straffen att delas ut till människor som “är i position av tillit, auktoritet eller inflytande som missbrukar sin position för att elda igång hatet” som politiska ledare eller talespersoner och alla lagbrott som är “ihållande”, enligt lagförslaget.

Personer som är “medlemmar i, eller som har kopplingar till, en grupp som främjar fientlighet baserad på ras eller religion” kommer enligt lagförslaget också att få betydligt strängare straff.

Liknande artiklar

Chris Hedges om hur oberoende medier begränsas av ... Chris Hedges är en amerikansk undersökande journalist. Han intervjuas här av nyhetskanalen Newsvoice.com. Hedges diskute...
Alternativ för Sveriges partiledare censureras på ... YouTube valde under måndagskvällen att ta bort ett videoklipp som Alternativ för Sverige laddat upp tidigare under dagen...
Identitärer får sina personliga tillgångar beslagt... I Österrike har staten utövat repressioner mot nationella identitärer. Bland annat har flera ledare fått sina privata ti...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!