Muhammad nu bland de tio vanligaste namnen på nyfödda i USA

publicerad 16 december 2019
- av Per Nordin

Muhammad är nu de tionde mest populära namnen på nyfödda pojkar i USA. Samtidigt har det arabiska namnet Aaliyah också nått topp tio-listan för nyfödda flickor.

Den demografiska förändringen i Nordamerika visar sig nu även i att det arabiska namnet Muhammad för första gången når BabyCenters lista över de tio vanligaste namnen på nyfödda pojkar i USA.

BabyCenter kombinerar samma namn med olika stavningar som till exempel Sofia och Sophia, men även Muhammad och Muhammed med mera.

Förra året låg Muhammad på fjortonde plats och har alltså klättrat rejält det senaste året. Även på flickornas topp tio-lista har det arabiska namnet Aaliyah kommit med.

Redan 2014 skrev The Independent att Muhammad var det vanligaste namnet på nyfödda pojkar i England och Wales, om man räknar de olika stavningarna. Samma år rapporterade BBC att namnet var det vanligaste mansnamnet i Norges huvudstad Oslo.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.