Mobb eldade upp turister på Madagaskar

publicerad 4 oktober 2013

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Två europeiska turister blev under torsdagen dödade av en förgrymmad mobb på turistön Nosy Be, fem kilometer utanför Madagaskars nordvästra kust.

Turistön Nosy Be utanför Madagaskar Foto: World Win 1.4 NASA
Turistön Nosy Be utanför Madagaskar
Foto: World Win 1.4 NASA

Hundratals av turistöns invånare ska ha varit ute på ett härjningståg efter att ett 8-årigt barn hittats avlidet med kroppsdelar avskurna på en strand. I sökandet efter gärningsmännen dödades européerna efter att de under tortyr erkänt att de sysslat med organhandel.

”Var oskyldiga turister”
Tjänstemän sade inledningsvis att männen som dödats var franska medborgare som var bosatta på Nosy Be. Men invånare på ön säger att en av männen var från Italien.

En fransk medborgare, bosatt på ön, säger till tidningen Daily Mail att männen som dödades av mobben var oskyldiga och inte hade någonting att göra med mordet på 8-åringen.

En polisstation i Hell-Ville stormades också, eftersom lokalbefolkningen trodde att européerna var häktade där. Polisen tvingades att skjuta varningsskott i luften för att skingra den stenkastande folksamlingen.

Tar lagen i egna händer
Att lokalbefolkningen på Nosy Be tar lagen i egna händer är vanligt förekommande. Franska medborgare har avråttats från att resa till turistön och manar de som befinner sig där att hålla sig inomhus, enligt ett textmeddelande från den franska ambassaden på Nosy Be.

– Vi arbetar tillsammans med myndigheterna på ön för att komma till rätta med vad som egentligen hände i samband med dessa mord, säger en talesperson för Frankrikes konsulat i Madagaskar till Daily Mail.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!