Utrikes

Mikrovågsvapen kan ha fått ambassadpersonal att insjukna

USA:s ambassad i Kubas huvudstad Havanna.

Forskare misstänker att personalen på USA:s ambassader i Kina och Kuba insjuknade efter att ha blivit angripna av mikrovågsvapen.

Ifjol framkom det att personal på USA:s ambassad i Kubas huvudstad Havanna upplevde hörselförlust, illamående och en rad psykologiska problem. Experter misstänkte i början att det rörde sig om att ambassadpersonalen utsatts för ljudvapen.
Men nu menar experterna att det istället kan handla om mikrovågsvapen. Enligt Douglas Smith, chef för Centre for Brain Injury and Repair vid University of Pennsylvania, att mikrovågor är den mest troliga anledningen till varför ambassadpersonalens symptom, skriver New York Times

Även personal på USA:s ambassad i Peking kan ha blivit utsatta för ett mikrovågsvapen. Såväl Kuba som Kina har förnekat inblandning i ambassadpersonalens insjuknande.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!