Mikrovågsvapen kan ha fått ambassadpersonal att insjukna

publicerad 5 september 2018
USA:s ambassad i Kubas huvudstad Havanna.

Forskare misstänker att personalen på USA:s ambassader i Kina och Kuba insjuknade efter att ha blivit angripna av mikrovågsvapen.

Ifjol framkom det att personal på USA:s ambassad i Kubas huvudstad Havanna upplevde hörselförlust, illamående och en rad psykologiska problem. Experter misstänkte i början att det rörde sig om att ambassadpersonalen utsatts för ljudvapen.

Men nu menar experterna att det istället kan handla om mikrovågsvapen. Enligt Douglas Smith, chef för Centre for Brain Injury and Repair vid University of Pennsylvania, att mikrovågor är den mest troliga anledningen till varför ambassadpersonalens symptom, skriver New York Times

Även personal på USA:s ambassad i Peking kan ha blivit utsatta för ett mikrovågsvapen. Såväl Kuba som Kina har förnekat inblandning i ambassadpersonalens insjuknande.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.