Mediebolag vill locka över Tucker Carlson – erbjuder 100 miljoner dollar

publicerad 3 maj 2023
- av Redaktionen
Tucker Carlson är en av USA:s allra mest populära tv-personligheter.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Mediebolaget Valuetainment har erbjudit det tidigare Fox News-ankaret Tucker Carlson 100 miljoner dollar för ett fem år långt kontrakt där han också utlovas aktier i bolaget, en plats i styrelsen och sina egna poddar och program.

I ett pressmeddelande skriver man att mediebolagets ägare – entreprenören och poddaren Patrick bet David ”har lagt fram ett erbjudande till det största namnet inom nyhetsvärlden” och att Valuetainment ”fokuserar på att föra in trovärdiga nyheter, journalister, historieberättare och utbildare till sitt multidimensionella multimedianätverk på YouTube och podcastplattformar över hela internet”.

Efter 14 år på Fox News fick Tucker Carlson sparken, även om han förblev nätverkets mest populära ankare på bästa sändningstid. Det verkar inte finnas någon i TV-historien som lämnat ett nätverk som högsta hönset utan att någon giltig anledning angivits. Hans program ’Tucker Carlson Tonight’ förblev ett av de mest sedda kabelnyhetsprogrammen och hade betydligt fler tittare än alla rivaler på CNN och MSNBC”, skriver man.

Man pekar vidare på att Carlson tycks ha hamnat i onåd i samband med att Fox nådde en förlikning på 787 miljoner dollar med Dominion Voting Systems, som stämt företag i ett förtalsmål relaterat till mediebolagets bevakning av presidentvalet 2020, och att det multinationella investmentbolaget BlackRock fått allt större inflytande över bolaget.

Valuetainment erbjuder ett hem där Carlson kan tala fritt och ärligt till det amerikanska folket”, hävdas det vidare.

Bolaget och dess ägare försäkrar att erbjudandet är äkta och seriöst – men trots det är många skeptiska och ställer sig frågande till att man verkligen har resurserna som krävs för att finansiera en sådan värvning.

Valutetainments YouTube-sida har drygt fyra miljoner prenumeranter och dess kanaler på Instagram, TikTok och Twitter har sammanlagt över 10 miljoner följare.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!