Massiv ukrainsk attack mot Krimhalvön avvärjd

Kriget i Ukraina

publicerad 15 maj 2024
- av Redaktionen
Det amerikanska vapensystemet MGM-140 Army Tactical Missile System användes för att avfyra ett tiotal långdistansrobotar mot Krimhalvön under natten.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ukraina har utfört en rad attacker mot ryska mål på Krimhalvön och på ryskt fastland under natten. Attackerna uppges ha involverat både drönare och robotar, men samtliga ska ha stoppats av det ryska flygvapnet.

Enligt ryska källor riktades en “massiv” attack mot staden Sevastopol, på Krim, men hejdades av luftvärn. Bråte från en nedskjuten robot ska ha landat i ett bostadsområde, men inga personskador har rapporterats.

Det ryska försvarsdepartementet uppger att de stoppade 17 ukrainska drönare på väg mot en oljedepå i Rostov, samt tio ballistiska robotar av typen Atacms över Krim.

Under natten har flera av Kievregimens försök att utföra terrorattacker mot mål på ryskt territorium avvärjts”, skriver departementet i ett uttalande.

Separat rapporteras att två drönare orsakade explosioner vid en oljedepå i Rostov, enligt regionens guvernör Vasilij Golubev.

Ryska styrkor har också skjutit ner drönare över de västra ryska regionerna Kursk och Brjansk, enligt försvarsdepartementet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!