Man försökte arrestera Tony Blair för krigsbrott

Tony Blair, 60, blev konfronterad av en bartender som ansåg att den förre premiärministern borde överlämna sig till polisstationen för att ha varit med och startat det blodiga Irakkriget.

publicerad 22 januari 2014
Fem personer har försökt arrestera Tony Blair för krigsbrott

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Twiggy Garcia jobbade som bartender på restaurangen Tramshed i London. När Tony Blair med sällskap satte sig ner vid ett av borden såg han sin chans.

I en intervju med Vice Magazine säger Twiggy Garcia att han har fått stöd från många människor som hört av sig till honom efter händelsen och berömt honom.

Visste du när du vaknade i morse att du skulle försöka gripa Tony Blair?
 Jag hade väntat på tillfället efter att ha sett hemsidan arrestblair.org, och det var bara så att vi vara på samma plats vid samma tidpunkt. Jag tycker att Blair ska stå ansvarig för massmord på civila i Irak efter att vårt land gått in i ett olagligt krig och brutit mot artiklarna 31 och 51 i FN-stadgan som Storbritannien har undertecknat.

Twiggy Garcia gick fram till Tony Blair när han satt och åt. Han lade handen på Blairs axel och sa: “Tony Blair, detta är ett medborgargripande för brott mot freden, nämligen ditt beslut att inleda ett oprovocerat krig mot Irak. Jag tycker ni ska följa med mig till en polisstation för att svara på anklagelsen”.

Hur reagerade han?
– Han sa ‘ska du inte oroa dig för Syrien?’. Sedan frågade han mig: ‘Men håller du inte med om att Saddam (Hussein) var en brutal diktaror som behövdes plockas bort?’. Jag svarade: ‘Inte genom ett olagligt krig’.

Twiggy Garcia är dock inte ensam om att ha försökt arrestera Tony Blair för krigsbrott. Garcia blir den femte personen som försökt sig på någonting liknande.

Tony Blairs talesperson ville tona ner händelsen och säger att Blair inte ville diskutera saken med Twiggy Garcia, skriver brittiska Daily Express.

Tidigare har Tony Blair varit i blåsväder för att 2001 ha deltagit i en “återfödelseritual” med sin fru Cherie Booth (släkt med Abraham Lincolns mördare John Wilkes Booth) på den mexikanska Rivieran. Under ritualen smörjde paret in sig i lera och skulle “tänka på djurliknande former”. Avslutningsvis önskade de sig fred på jorden och skrek ut smärtan av “pånyttfödelsen”.

 

Läs även:
Advokater vill att Dick Cheney grips

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!