Majoriteten i Ryssland saknar Sovjetunionen

publicerad 27 april 2016

En ny undersökning visar att en majoritet av ryssarna såg Sovjetunionens fall som någonting negativt.

Sovjetunionen existerade som stat mellan 1922-1991 och karakteriserades av den kommunistiska politiken och massmord av dissidenter och andra personer som ansågs obekväma regimen.

Trots detta ställer sig en majoritet av ryssarna positiva till att den kommunistiska staten skulle fortsätta att existera. Hela 56 procent av de tillfrågade i en ny undersökning ansåg att det inte var bra när Sovjetunionen upplöstes, rapporterar tv-kanalen teleSUR.

Däremot är inte ryssarna särskilt hoppningsfulla att Sovjetunionen skulle återuppstå inom en snar framtid. Endast 14 procent av de tillfrågade såg ett sådant scenario som realistiskt.

Rysslands president Vladimir Putin har tidigare sagt att Sovjetunionens upplösning var ”en av förra århundradets största geopolitiska katastrofer”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.