Utrikes

Majoriteten i Ryssland saknar Sovjetunionen

En ny undersökning visar att en majoritet av ryssarna såg Sovjetunionens fall som någonting negativt.

Sovjetunionen existerade som stat mellan 1922-1991 och karakteriserades av den kommunistiska politiken och massmord av dissidenter och andra personer som ansågs obekväma regimen.
Trots detta ställer sig en majoritet av ryssarna positiva till att den kommunistiska staten skulle fortsätta att existera. Hela 56 procent av de tillfrågade i en ny undersökning ansåg att det inte var bra när Sovjetunionen upplöstes, rapporterar tv-kanalen teleSUR.

Däremot är inte ryssarna särskilt hoppningsfulla att Sovjetunionen skulle återuppstå inom en snar framtid. Endast 14 procent av de tillfrågade såg ett sådant scenario som realistiskt.

Rysslands president Vladimir Putin har tidigare sagt att Sovjetunionens upplösning var ”en av förra århundradets största geopolitiska katastrofer”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!